Search Members Help

» Welcome Guest
[ Log In :: Register ]

 

[ Track This Topic :: Email This Topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Topic: Boot from USB on old PC - wrong menu!< Next Oldest | Next Newest >
 Post Number: 1
EB1000 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 93
Joined: Oct. 2009
PostIcon Posted on: May 14 2013,11:59  Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Hi

I've completed my multiboot usb (created from iso using balder's script). It works OK from my both new laptot and new desktop.. But today I tested it on an old laptop.. Instead of booting the menu I created (saved as myusb.ezb) it boots from the example menu named default.ezb also located on ezboot folder.. Do I have to delete the default.ezb and rename my project as default? Why is this only happening on some computers?

Thanks
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 2
balder Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 1935
Joined: Oct. 2008
PostIcon Posted on: May 14 2013,12:59 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

@EB1000

Quote: "Do I have to delete the default.ezb and rename my project as default?"

No, this is not needed :cool:

In fact, you can have extra folders of 'disk1' with 'special stuff - read HERE

Note: I have 6 different 'disk1'-folders with different layouts etcetera :)

In fact, you can even rename folder EZBOOT to something different if it amuses you :D
Lets say you create a second 'root folder' (folder 'disk1' is the root in EasyBoot)
I use simply folder names 'disk2', 'disk3'......
Anyway... Let's say you create a second 'root folder' using 'disk2' as name to this second 'root folder'
Inside 'disk2' you create a folder EB1000 (or rename folder EZBOOT). Folder EB1000 is now the new 'boot-folder (instead of 'normal' EZBOOT)

There is no limits

Make sure that menu you have decided to be the 'start menu' must be save as 'Main Menu' :O
Important! You can only have ONE 'Main Menu'
In case you accidentally have saved two different menus as 'Main Menu', it is in theory possible that this happens as you described it ???

regards balder


--------------
Download complete set of scripts including help file HERE
Note: Script collection updated 11 may 2017. Scripts mainly support EasyBoot_6.5 or later
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 3
EB1000 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 93
Joined: Oct. 2009
PostIcon Posted on: May 14 2013,14:56 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Thanks. But this still does not solve my problem. The menu I created is the only one and saved as main menu.. The projects works ok on most pc's except one laptop that for some reason boots to the easyboot default example menu template...
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 4
balder Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 1935
Joined: Oct. 2008
PostIcon Posted on: May 15 2013,02:38 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

@EB1000

Quote: "boots to the easyboot default example menu template"

Do you need 'default example' at all in your build?

If not, delete 'default example' :O

Note: I always delete files not needed in build to reduce size of it :)
Backgrounds that is not used take some space, and it happens I use CD\RW as test subject and must reduce total size to a minimum, to make it fit into such CD\RW :cool:

regards balder


--------------
Download complete set of scripts including help file HERE
Note: Script collection updated 11 may 2017. Scripts mainly support EasyBoot_6.5 or later
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 5
EB1000 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 93
Joined: Oct. 2009
PostIcon Posted on: May 15 2013,04:43 Skip to the previous post in this topic.  Ignore posts   QUOTE

OK  confirmed, there is a bug in easyboot for some old pc.. I deleted default.ezb and now I get error that default.ezb is missing.. The only solution is to rename my project to default by using save as option... I wonder why is this happening only on some old computers...
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
4 replies since May 14 2013,11:59 < Next Oldest | Next Newest >

[ Track This Topic :: Email This Topic :: Print this topic ]


 
reply to topic new topic new poll

» Quick Reply Boot from USB on old PC - wrong menu!
iB Code Buttons
You are posting as:

Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code