Search Members Help

» Welcome Guest
[ Log In :: Register ]

 

[ Track This Topic :: Email This Topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Topic: Boot from hard drive (local os) not working (USB)< Next Oldest | Next Newest >
 Post Number: 1
EB1000 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 93
Joined: Oct. 2009
PostIcon Posted on: May 15 2013,05:16  Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

OK

One more minor problem I ran into when booting ezboot from usb. The command: boot 80 will only cause the menu to reload (booting into usb again) instead of booting from the local hard drive...

Is there a workaround for this?

Thanks
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 2
balder Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 1935
Joined: Oct. 2008
PostIcon Posted on: May 15 2013,06:51 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

@EB1000

Quote: "Is there a workaround for this?"

Yes there is a solution to this problem :;):

First of all, problem is caused by that USB device is not the first bootable partition :O
And when EasyBoot tries to boot from second harddisk, it fails.
I'm pretty sure you used my script 'easyboot-usbV2.script' to USB device ???

Anyway... Solution to problem is to copy 'harddisk.img' from my script-folder 'balder\USB_Resources' to folder EZBOOT and use menu command: árun harddisk.img
This solves the problem with a breeze

If you instead have used 'Burn' in EasyBoot this shouldn't happen
Note: in some rare cases EayBoot can fail anyway, and in those cases, you use solution above

I also notice you are a dedicated user to EasyBoot - nice things going 'your way' even there are some 'bumps' on the road before everything works alright (same to me in many cases :( )

regards balder


--------------
Download complete set of scripts including help file HERE
Note: Script collection updated 11 may 2017. Scripts mainly support EasyBoot_6.5 or later
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 3
EB1000 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 93
Joined: Oct. 2009
PostIcon Posted on: May 20 2013,03:30 Skip to the previous post in this topic.  Ignore posts   QUOTE

Thanks. It works now (of course I now have a new problem.. see other post.. :)
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
2 replies since May 15 2013,05:16 < Next Oldest | Next Newest >

[ Track This Topic :: Email This Topic :: Print this topic ]


 
reply to topic new topic new poll

» Quick Reply Boot from hard drive (local os) not working (USB)
iB Code Buttons
You are posting as:

Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code