Search Members Help

» Welcome Guest
[ Log In :: Register ]

 

[ Track This Topic :: Email This Topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Topic: Win8PE can't boot< Next Oldest | Next Newest >
 Post Number: 1
allgames71 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 299
Joined: Nov. 2008
PostIcon Posted on: Nov. 19 2016,12:36  Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

I've a newly made Win8PE which is bootable independently in a USB thumb drive.

But when copy to Easyboot, it failed to boot with only a blanking cursor only
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 2
allgames71 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 299
Joined: Nov. 2008
PostIcon Posted on: Nov. 19 2016,12:37 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

I use :

run isofiles/win8pe.iso
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 3
balder Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 1935
Joined: Oct. 2008
PostIcon Posted on: Nov. 19 2016,14:16 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

@allgames71

Quote: "But when copy to Easyboot, it failed to boot with only a blanking cursor only"

Hmm... That's odd!!!
Anyway in this case, try to use my script 'easyboo-iso.script' (script use grub to start ISO-file)

Note. script creates a separate folder inside folder 'EZBOOT' which holds your ISO-file together with a 'grub-kicker-image'!

When using script, be sure to have UAC shut off and have no spaces in path to ISO-file when script asks for the path to ISO-file!

-------------------
regards balder


--------------
Download complete set of scripts including help file HERE
Note: Script collection updated 11 may 2017. Scripts mainly support EasyBoot_6.5 or later
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 4
allgames71 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 299
Joined: Nov. 2008
PostIcon Posted on: Nov. 20 2016,12:20 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Thanks balder
I use your easyboot-iso.script. But it start with :

Script cannot find path to folder ezboot in Easyboot!
Script is halted - Please set path to "EasyBook\disk1"!

So in :
Where is EasyBoot installed? Scroll and open folder "disk1"

I make it : C:\EasyBoot\Disk1 , then start the same script again. But also with the same error message.

Actually after I've finished my Easyboot BootMenu Programs, I run it to generated an iso file in :

C:\Easyboot\iso\mydisk.iso

How should I set the "disk1" location to match the Easyboot-iso.script.

Thanks for help
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 5
balder Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 1935
Joined: Oct. 2008
PostIcon Posted on: Nov. 20 2016,13:28 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

@allgames71

EDIT: First I now noticed your menu command in Easyboot menu which in post nr;2 is 'run isofiles/win8pe.iso'
This cannot work, must be like this.  run /isofiles/win8pe.iso (notice '/ 'before folder 'isofiles')

Quote: "How should I set the "disk1" location to match the Easyboot-iso.script."

Well, I have installed Easyboot to the 'root' - like this: 'C:\easyboot'
I'm pretty sure it is this way you already have set things up in your case as well - if not, tell me the differences :O

If you have EasyBoot installed some where else you of course must change path in script!
Note: you cannot have any spaces in path like this example: 'C:\My Workbench\easyboot\disk1'  That path won't work but this path works: 'C:\My­_Workbench\easyboot\disk1'  and of course this works.  'C:\easyboot\disk'

Another example that won'twork is to install easyboot to the desktop as there are spaces in path to the desktop :(

Anyway I'm currently not at my home residence - but tomorrow I'm home again :cool:
I'll try to find a solution tomorrow (or some 'workaround' to avoid script if not this path works: 'run /isofiles/win8pe.iso') - have patience :;):
----------------------

regards balder


Edited by balder on Nov. 20 2016,14:36

--------------
Download complete set of scripts including help file HERE
Note: Script collection updated 11 may 2017. Scripts mainly support EasyBoot_6.5 or later
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 6
allgames71 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 299
Joined: Nov. 2008
PostIcon Posted on: Nov. 20 2016,15:10 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Thanks balder for quick reply
I've change the command to "run /isofiles/win8pe.iso"
But with an error when make iso :

Boot Image File 'C:\EasyBoot\isofiles\win8pe.iso' not Exist!

Yes, I install Easyboot in C:\ root , i.e.
C:\EasyBoot
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 7
balder Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 1935
Joined: Oct. 2008
PostIcon Posted on: Nov. 21 2016,04:06 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

@allgames71

Quote: "Yes, I install Easyboot in C:\ root , i.e.
C:\EasyBoot"

That's perfect :D

However I can not reproduce the issue with the path 'run /isofiles/win8pe.iso' ???
I created a folder 'isofiles' inside folder 'disk1' and inside folder 'isofiles' I have a file 'win8pe.iso'
And this worked nicely with menu command: run /isofiles/win8pe.iso
In fact this shouldn't be any problem any time to practice as menu command!!!
Anyway, just for the record; this slash '/' after the menu command 'run' sets path to the root in EasyBoot (folder 'disk1').
that's why you need this complete path 'run /isofiles/win8pe.iso'

Now back to the problem of yours :cool:
Test to move file 'win8pe.iso' to inside of folder EZBOOT and use 'run win8pe.iso' in menu - this surely must work - or what happens?

---------------------
regards balder


--------------
Download complete set of scripts including help file HERE
Note: Script collection updated 11 may 2017. Scripts mainly support EasyBoot_6.5 or later
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 8
allgames71 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 299
Joined: Nov. 2008
PostIcon Posted on: Nov. 22 2016,12:44 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

Thanks balder

I've try your way :
'run /isofiles/win8pe.iso' command

Actually this is the way it did before , as you said "this shouldn't be any problem". It's OK with no problem. I think this is my new win8pe.iso problem.

balder , you've already done your part of help. Thanks a lot. I'll try to find out another way to make this new win8pe. Thanks again and close this topic.
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 9
allgames71 Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 299
Joined: Nov. 2008
PostIcon Posted on: Nov. 22 2016,15:42 Skip to the previous post in this topic.  Ignore posts   QUOTE

Hello balder

I've found out it's really my first win8pe.iso problem to cause Easyboot boot it with error.
No I've changed my win8pe another way and it boot correctly.

Thanks for your help all along. Thanks really.
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
8 replies since Nov. 19 2016,12:36 < Next Oldest | Next Newest >

[ Track This Topic :: Email This Topic :: Print this topic ]


 
reply to topic new topic new poll

» Quick Reply Win8PE can't boot
iB Code Buttons
You are posting as:

Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code