Search Members Help

» Welcome Guest
[ Log In :: Register ]

 

[ Track This Topic :: Email This Topic :: Print this topic ]

reply to topic new topic new poll
Topic: problem in win7pe programs whan i use easy boot< Next Oldest | Next Newest >
 Post Number: 1
future1995man Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 11
Joined: May 2013
PostIcon Posted on: Apr. 18 2018,06:16  Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

some programs that are existing in win7pe do not work and do not show when I use that iso in easyboot

--------------
no signature
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 2
balder Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 1939
Joined: Oct. 2008
PostIcon Posted on: Apr. 18 2018,08:02 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

@future1995man

Hi, @future1995man


Quote: ” some programs that are existing in win7pe do not work and do not show when I use that iso in easyboot”

I have to guess what you did and my guess is this:
Did you simply copied WinPe-ISO to folder EZBOOT and then used menu command: run winpe.iso (or whatever name you used to winpe-iso file)

If this is what you did, it won’t work :(

Example: If WinPe do have a folder ‘program’ (or program files or similar) then you must extract this folder to the root of EasyBoot – and the root is folder ‘disk1’.

However, some WinPe still can find ‘programs’ and launch these ones correctly by simply use menu command ‘run winpe.iso’.

And the difference is that in such ISO-file there is no folder ‘program’, instead all programs has been integrated and run from folder ‘source’ inside ISO-file. And folder ‘source’ is also always run from RAM
Note: we are here most likely dealing with an WinPE built from NT6-source (Vista,Win7, Win8, Win10 or server 2012 etcetera). These NT6-system do use a folder ‘source’.
It’s a question of taste how the WinPE is built – also have in mind – there are some impracticalities when having all programs in folder ‘source’ as folder ‘source’ is loaded and run from RAM, which means it takes time to load and launch big (to big) folder ‘source’.

However, you may argue that some WinPE can still run some programs without extracting folders to the root.
Yes this is correct, and there are WinPE that have some programs integrated and launched from folder ‘source’ and as folder ‘source’ is loaded to RAM you can reach them that way!
------------------------
So my question still remains… Did you simply launched ISO-file as it is or did you extract folder ‘programs’ (or folder program files) to the root of EasyBoot (folder disk1) ???
And further more: is there a folder ‘program (or ‘program files’ inside ISO-file) ???

------------------
Regards balder


--------------
Download complete set of scripts including help file HERE
Note: Script collection updated 11 may 2017. Scripts mainly support EasyBoot_6.5 or later
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 3
future1995man Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 11
Joined: May 2013
PostIcon Posted on: Apr. 19 2018,04:33 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

thanks my sir

WinPe.iso  have a folder ‘program’

I do not put program folder in disk1.

Now, I will next

I will put folder program that is extracting form winpe iso in disk1
I will copy WinPe-ISO to folder disk1 and then I will use menu command: run winpe.iso


--------------
no signature
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 4
balder Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 1939
Joined: Oct. 2008
PostIcon Posted on: Apr. 19 2018,11:45 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE

@future1995man

--------------------------

Quote: I will put folder program that is extracting form winpe iso in disk1 (this is correct)
I will copy WinPe-ISO to folder disk1 and then I will use menu command: run winpe.iso (this is not fully correct) :O
Instead, simply put ISO in folder EZBOOT and use menu command:  run winpe.iso
However if you put ISO directly in folder disk1 you must use menu command:  run /winpe.iso  (notice the slash ‘/’) – but there is no point putting ISO in folder disk1 – use ‘standard procedure’ simply copy ISO-file to folder EZBOOT and use menu command as usual: run winpe.iso  :)

There are one optional thing you can do (only if you find it usefull) – test this (Note: I use UltraIso in this case):

1. Extract folder ‘program’ from ISO-file to the root of EasyBoot (folder ‘disk1’ is the root in EasyBoot).

2. Delete folder ‘program’ inside ISO-file (we don’t need this folder ‘program’ inside ISO anymore, as we now have extracted and put folder ‘program’ to the root of EasyBoot)

3. Use ‘Save As’ in UltraIso and save reduced ISO-file to folder ‘ezboot’ and use menu command as usual: run winpe.iso  (or whatever name you use to ISO-file)

This save some space in your build to be used other ways (some other ISO-files or whatever) :D  

------------------
Regards balder


Edited by balder on Apr. 20 2018,01:51

--------------
Download complete set of scripts including help file HERE
Note: Script collection updated 11 may 2017. Scripts mainly support EasyBoot_6.5 or later
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 5
future1995man Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 11
Joined: May 2013
PostIcon Posted on: Apr. 20 2018,00:34 Skip to the previous post in this topic. Skip to the next post in this topic. Ignore posts   QUOTE


(balder @ Apr. 19 2018,11:45)
QUOTE
3. Use ‘Save As’ in UltraIso and save reduced ISO-file to folder ‘disk1’ and use menu command as usual: run winpe.iso  (or whatever name you use to ISO-file)
------------------
Regards balder

Maybe you want to tell me put iso in folder ezboot not disk1

--------------
no signature
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
 Post Number: 6
balder Search for posts by this member.

Avatar



Group: Members
Posts: 1939
Joined: Oct. 2008
PostIcon Posted on: Apr. 20 2018,01:51 Skip to the previous post in this topic.  Ignore posts   QUOTE

@future1995man


Quote: Maybe you want to tell me put iso in folder ezboot not disk1

Wow my fault :O   – guess I slipped on the keyboard :p

I have modified post nr;4 as well  :D
Thank you for telling me :;):

------------------
Regards balder


Edited by balder on Apr. 20 2018,01:52

--------------
Download complete set of scripts including help file HERE
Note: Script collection updated 11 may 2017. Scripts mainly support EasyBoot_6.5 or later
Offline
Top of Page Profile Contact Info 
5 replies since Apr. 18 2018,06:16 < Next Oldest | Next Newest >

[ Track This Topic :: Email This Topic :: Print this topic ]


 
reply to topic new topic new poll

» Quick Reply problem in win7pe programs whan i use easy boot
iB Code Buttons
You are posting as:

Do you wish to enable your signature for this post?
Do you wish to enable emoticons for this post?
Track this topic
View All Emoticons
View iB Code